https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GRÖN PSYKIATRI I VÅR?

Förslag på näringsterapeutisk mentalvård!  

På 1960-talet kallades den inte grön utan ortomolekylär och födans betydelse för den psykiska hälsan betonades. Idag finns det många utövare (, en av dem är Hyla Cass). Med tanke på att så gott som alla numera riskerar att få en psykiatrisk diagnos (brak-om-lakarsyn-pa-mental-ohalsa ) och att ett barn kan få  diagnosen ADHD enbart på andrahandsuppgifter med hjälp av en manual (battre-kunskaper-behovs-om-adhd) skulle det väl inte vara helt fel med minst en alternativ mentalvårdsklinik i varje svenskt kvarter!
Pillercirkeln!
Kanske hade det kunnat hjälpa Johan*, 28, som kände sig lite nere efter att hans flickvän gjort slut. Det var flera år sen, men han äter fortfarande psykofarmaka. Det gör även hans nya flickvän som nyligen födde deras barn Nåja, paret har i alla fall sluppit el-chocker (kdetekt), men kanske hade de även sluppit Zoloft om det funnits ett helhetsperspektiv?
Kroppsundersökning
Johans pappa misstänker att sonen (liksom han själv) lider av vitamin B12-brist, något som kan påverka psyket negativt (kdetekt). I den gröna mentalvården undersöker man sådant samt om patienten lider brist på  vitaminer något viktigt näringsämne (ncbi) eller har allergier samt om någon fysisk sjukdom eller kronisk förgiftning föreligger och om det senare skulle vara fallet så försöker man avgifta patienten. Man pratar även med dem! 
Tid att påverka!
Av en slump hittade jag en motion från 03/2010 med fokus på näringsterapi i psykvården:  
http://www.sll.se/Handlingar/Landstingsfullm%C3%A4ktige/2010/10-03-16/m10-002.pdf 
En bra början! Men vad hände med den? – Den har ännu inte behandlats får jag veta (det ska egentligen ske inom ett år men det kan bli ytterligare förseningar). Så än finns det lite tid att kontakta sin landstingspolitiker och tala om vad man tycker. (www.sll.se) (En tidigare motion om hälsokök i vården fick bifall). (naringsmedtidskrift)
Foto: fotoakuten (Gifter i gravida). BLOGGPOSTA permalänk Grön psykiatri i vår?

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “GRÖN PSYKIATRI I VÅR?”

  1. [...] Brist på vitamin B12 är vanligt och gör bl a att hjärnan åldras fortare! B12 & demens Grön psykiatri BLOGGPOSTA permalänk Viktigt vitamin B12! Inlagd i Okategoriserade | Tags: B12, demens, [...]

  2. [...] vad radikalt! Är psykologi/psykisk-sjukdom-en-myt, frågar sig Svd!  Tidigare har jag skrivit om grön mentalvård – kan man kanske kombinera de båda? (När jag kollar närmare ser jag att artikeln först [...]

  3. [...] man inte vill då, om man vill få en allsidig bedömning och behandling med pvc-fri sjukvård och grön psykiatri? För tänk om man lider av brist på något viktigt näringsämne, typ B12 (inlägg), eller [...]

Subscribe to RSS Feed