https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

UTMATTNING & B12-brist?

Mätbara förändringar i hjärnan av långvarig stress! Flera faktorer kan samverka!
Hjärnan skadas!
I en ny doktorsavhandling konstateras det återigen att hjärnan och kroppen tar skada av långvarig stress. Man funkar helt enkelt inte som man ska och utsöndrar stresshormonet kortisol hela dan (inte bara en stund på morgonen som är det normala). Det är inte bara att skärpa sig! (fråga mig) dn.se/nyheter/vetenskap/utmattningssyndrom-syns-i-hjarnan 
Liknar demens & kronisk trötthet
Det kan vara svårt att skilja på demens och utmattningssyndrom, skriver en tidning. (Håller med.)
sydsvenskan.se/Demensdiagnos-kryper-ner-i-aldrarna
Kroniskt trötthetssyndrom är inte heller identiskt med ovannämnda men det finns vissa likheter:
vardguiden.se/Kroniskt-trotthetssyndrom/ 
Vitamin B12-brist
Att det finns ett samband mellan B12-brist och både kronisk trötthet och demens är känt (se föreg. inlägg). Finns det ett samband även med utmattningssyndrom? Andra faktorer, t ex B12, måste beaktas, läser jag i FASS: fass.se/LIF/lakarbok/artikel
Gör man slut på sitt B12 förråd när man stressar eller tvärtom? (Hade jag bränt ut mig fortare om jag inte kontinuerligt hade tagit B12-tillskott?) Hur som helst när man väl står där (eller ligger), så räcker det inte med vitaminer. 
Problemen kan förmodligen förvärras om man därtill utsätts för miljögifter. 
Kemikalier & stress
Stress kan bana väg för giftiga kemikalier att ta sig in hjärnan (genom att öka genomsläppligheten hos den s.k. blodhjärnbarriären.
www.fi.edu/lean/brain/stress  sciencedaily.com/releases/2004/02/04 
Kemikalierna kan i sig stressa hjärnan och orsaka skador på nervsystemet. Läs mer i boken Impotensmadrassen.  (Kemikalier kan även orsaka B12-brist – se inlägg nedan.) PROVLÄS bok:
http://www.adlibris.com/bookbrowser/default.aspx?culture=SV-SE&isbn=9163342375&shop=1
Foto: www.fotoakuten.se
Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “UTMATTNING & B12-brist?”

  1. [...] B12 är vanligt och gör bl a att hjärnan åldras fortare!  B12 & demens Grön psykiatri Utmattning & B12  BLOGGPOSTA permalänk Viktigt vitamin B12! Inlagd i Okategoriserade | Tags: B12, demens, [...]

  2. [...] och inte minst  giftiga kemikalier som vi mer eller mindre kroniskt utsätts för (Läs om Vitamin B12 och stress mm) Ordet får ofta beteckna både reaktionen och det som orsakat den, vilket kan vara förvirrande [...]

Subscribe to RSS Feed