https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TVÄTTREBELLER i USA & här!

Överdriven-hygien-rörelsen, ”The Great Unwashed”, debatteras! 

Många amerikaner erkänner att de bara duschar tre gånger i veckan och använder citron som deodorant. Det gör ju jag med. Använder citron alltså. Skulle det vara nåt konstigt?
Hygienhysteri
I landet där många har flera badrum har det länge varit en oskriven lag att duscha minst en gång om dan och att motarbeta alla naturliga lukter (läs mer i kap. Doft- & Hygienhysteri i Impotensmadrassen. Nu rapporterar medierna om rebellerna.  nytimes.com/fashion/Unwashed 
Olika behov?
Själv är jag lite lagom naturell, men använder eko-schampo och duschar vid behov. På sommaren blir det oftare. Tvättlappar är utmärkta. Och olivtvål. Gamla människor i Sverige får bara duscha en gång i veckan ((på äldreboenden eller om de har hemtjänst). Är det för klimatets skull? I snitt duschar vi 5,5 gånger i veckan: duschvanor-kartlagda
Giftig svett!
Behöver man duscha oftare om man lever ett kemikalieintensivt liv?  Genom att svettas gör man sig av med överskottsvärme, men det är också ett av flera sätt för kroppen att avgifta. Många med amalgam i munnen svettas mycket. I USA används mer giftiga kemikalier (t ex flamskyddsmedel) än i Sverige. 
Giftig kroppsvård
Men  man blir ju inte renare med mer kemikalier. Finns miljögiftet  triclosan fortfarande i deodoranter? svd.se/gift-i-vanlig-deodorant_207653.svd. I en brittisk studie fann man bröstcancerframkallande parabener i bröstcancervävnad – man tror de härrör från deodoranter. news.bbc.co.uk/. I duschgel kan det finns irriterande naftalen, formaldehyd och bensener, mm. dangerous-shower-gel-16-truly-frightening-additives-in-products-you-use-every-day/
P.s Citronerna på bilderna är ekologiska, så klart!
Läs om Klimatvänlig klädvård och att amerikaner nu-forbjuds-att-torka-tvatt-miljovanligt

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “TVÄTTREBELLER i USA & här!”

  1. [...] ens deodorant, sa en journalist. -Jag tvättar mig. Det finns dom som inte ens gör det, nämligen Tvättrebeller. Men de använder citron-deo. Det gör jag med. När jag tvättat mig.  *) Silver, [...]

  2. [...] det verkar hans flickvän ha fattat som ägnar sig åt hemgjord hygien. (År hon rentav en tvättrebell?) Hemliga huliganer! Värre är det när huliganerna förekommer i produkter där de inte ens [...]

Subscribe to RSS Feed