https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

EKO-FESTIVAL I KUNGSAN

”Stockholm Green Festival” ägde rum 15-16 juli. Och nog fanns det en del grönt alltd. Grönt syntetgräs, gurkfodral av grön plast och grönsallad med sand och kikärter i genomskinlig  plastbytta att ätas med silverfärgad plastsked, grön Aloe Vera i plastflaska. Därtill eko-vänliga plastkassar i olika färger. (Det är väl inget fel på på plast, tänker nog den som inte läst ”Impotensmadrassen”.)

Nåja, långt ifrån allt var av plast. Det fanns barnskor av bildäck också, eko-kläder och dito kuddar för nacken, hållbar inredning, hantverksprodukter, glass, öl, vin, oljor, kryddor med namn som ”Snabbis” och ”Sensuella Isabella”, en trämojäng för massage, innovativa miljö- och klimatprojekt, maffig musik, tidskrifter och böcker. Däribland ovannämnda ”Impotensmadrassen” som såldes i samarbete med butik Inez Amalia (se foto ovan på Martina & Lotta).  
Boken väckte en del uppmärksamhet, par tittade menande på varandra, miljöfreaks blev lyckliga, några spanska turister hajade till (förstod väl halva titeln). De hade hört talas om kemikalieproblemet… 

Hoppas att det blir en grön festival även nästa år (arrangerades av elbolaget Kraft & Kultur) och att den blir ännu grönare, särskilt i matväg, med mer bioplast och möjlighet till sopsortering/återvinning.
http://www.stockholmgreenfestival.se/9/page.asp?page_id=8792&type=info

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “EKO-FESTIVAL I KUNGSAN”

  1. Maya skriver:

    Kan krokiga ekogurkor få plats i den gröna gurkburken månntro? Går det att få måttbeställd burk?… Bättre insats för miljön kan vi göra än att skaffa gurkburk, tycker jag. Pinsamt…

Subscribe to RSS Feed