https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ZIKAGIFT VÄRRE ÄN ZIKA?

Flygbesprutning skrämmer Floridabor!

Trots att Miamibor protesterade mot besprut-ning med det i EU sedan 2005 förbjudna nervgiftet Naled, besprutades man två gånger i förra veckan och i helgen ska området åter flygbesprutas.
Demonstranterna oroas mer över biverkningar av myggiftet Naled än över zikaviruset.
Studier visar att foster är särskilt känsliga för organiska fosforföreningar (som Naled) varnar Professor Claudia Miller i Miami Herald. Ämnena kan i mycket låga doser störa fosters utveckling, så frågan är om man ska riskera att orsaka fosterskador i sin strävan att förhindra fosterskador (som mikroencefalit=minihjärna). (abcnews)
ÄR ZIKA (ENDA) ORSAKEN TILL MINIHJÄRNA?
I februari hävdade Argentinska läkare att mikroencefalit kanske inte orsakas av zika utan av den besprutning av dricksvattentäkter i Brasilien med insektsgiftet Pyroproxyfen som skedde 2014, ett medel som är avsiktligt hormonstörande, och används även i EU (dock ej i dricksvatten), där gränsvärdet för bananer nyligen höjdes, se tid. opublicerat inlägg Minihjärna av myggmedel?

P.s. På Disneyworld delar man ut myggmedlet DEET. orlandosentinel/zika-insectrepellent
Tagg: flygbesprutning Naled Miami flygbesprutning Naled Miami mikroencefalit mikroencefalit zika zika
Pyroproxyfen Pyroproxyfen BLOGGPOSTA permalänk Ziakgift värre än zika?

KEMIKALIER & D-VITAMIN!

Bisfenol A & ftalater sänkte D-vitaminhalt i blod!

Hormonstörande ämnen som bisfenol A (BPA) och ftalater kan sänka halten D-vitamin i blodet visar en ny studie på 4.667 vuxna amerikaner under åren 2005-2010.  Sciencedaily
När det gäller ftalater var sambandet starkare hos kvinnor än hos män, och vad beträffar BPA såg man det främst hos kvinnor medan det inte var statistiskt signifikant hos män.
BPA finns i plaster, kvitton, tandfyllningar, konservburkar* och andra konsumentprodukter.
Ftalater finns bl a i hygienprodukter, make-up, barnprodukter, plastmattor, matförpackningar och medicinska tillbehör.
*) Burkmat i 2 dagar ökade 4 Svd-reportrars halt i urin av BPA med som minst 2 800 % och som mest med 4 600 %, se Svd.skyhöga halter . Se även Dålig av D-vitamin
Tagg: D-vitamin hormonstörande ämnen D-vitamin bisfenol A bisfenol A ftalater ftalater
hormonstörande ämnen BLOGGPOSTA permalänk Kemikalier & D-vitamin!

IMPOTENSMADRASSEN!

Slutsåld – men några ex. kvar hos mig!

Det är inte längre möjligt att beställa boken Impotensmadrassen via bokhan-deln/nätbokhandeln, då den är slut på lagret hos distributören. Dock kan du – om du snabbar på – fortfarande komma över ett av de få exemplar jag har kvar hemma för 95:- inkl. frakt och moms. Meddela intresse till kdetekt@gmail.com
Tagg: köpa Impotensmadrassen köpa Impotensmadrassen
BLOGGPOSTA permalänk Impotensmadrassen

3000 SKOLBARN TESTAS!

Miljögifter & näringsstatus kartläggs!

3 000 skolbarn över hela landet testas för hur mycket miljögifter de har i kroppen. Man vill bl a veta om det finns specifika områden där barn har mer PFOS i sig, något som skulle kunna komma från dricksvattnet, och om barn får i sig för lite näring eller för mycket miljögifter beroende på vad de äter. Vegetarianer skulle t ex kunna få i sig mer bekämpningsmedel.
Det är barn i klass 5, 8 samt årskurs 2 i gymnasiet som testas.
Gifter i barns kroppar kartläggs Tagg: 3000 skolbarn miljögifter kartläggs 3000 skolbarn kartläggs
test test BLOGGPOSTA permalänk 3000 skolbarn testas!

25 ANSIKTSKRÄMER BRA!

28 halvdåliga eller dåliga!

När Danska Forbrugerrådet TænkKemi kollade innehållsförteckningen på 53 krämer för att se om de innehåller allergiframkallande eller misstänkt hormonstörande ämnen fann man att 25 inte gör det, medan 28 antingen innehåller hormonstörare som siloxaner*, miljöfarliga ämnen eller parfym.
Test kemi i ansigtcremer *) Läs mer om siloxaner som Apoteket har tagit bort från sina produkter i Långsamt lotionslarm Tagg: ansiktskräm ansiktskräm hormonstörande hormonstörande
allergiframkallande allergiframkallande BLOGGPOSTA permalänk 25 ansiktskrämer OK!

GIFTSLAM PÅ ÅKERN!

Mer mikroplast & metaller i maten

Allt fler kommuner säger ja till slamspridning för att återföra fosfor till åkrarna. Det innebär att allt mer mikroplast, hormonstörande ämnen och tung-metaller sprids på jordbruksmark och hamnar i vår mat.
Tagg:  slamsoridning slamsoridning mikroplast mikroplast
Se även Mikroplast i mackan! BLOGGPOST permalänk Giftslam på åkern!

FRANSKT PLAST-FÖRBUD!

Frankrike förbjuder muggar av plast!

2020 ska alla koppar och fat för engångsbruk vara biologiskt nedbrytbara! Plastpåsar är redan förbjudna.  France plastic cup ban!
Tagg: Frankrike Frankrike plast förbud plast förbud
BLOGGPOSTA permalänk Franskt plast-förbud!

DOLD DOFT KONSERVERAR..

Odeklarerad parfym
i 250 hygienprodukter!

Parfymämnen skall normalt deklareras som ’parfum’*, men tillverkare kan undgå detta om äm-nena har en annan funktion än att dofta, t ex att konservera, något som inte gör dem mindre aller-giframkallande, och försvårar för konsumenten.
Danska Taenk Kemi har hittat 250 produkter som innehåller en eller flera deklarationspliktiga doftämnen, utan att ‘parfum’ står skrivet på innehållsdeklarationen. Vissa hudkrämer innehåller upp till 12 dolda doftämnen. parfumeinhold ar svaert genomskue.
Tagg: parfym nnehållsdeklaration parfym innehållsdeklaration konserveringsmedel konserveringsmedel
*) förekomst av 26 särskilt allergiframkallande ämnen ska anges separat.
BLOGGPOSTA permalänk Dold doft konserverar..

ÄGG VILSE AV SOLFILTER?

Hur gifter stör äggceller kartläggs!

Man vet att kvinnors fertilitet kan påverkas av kemikalier!  Med hjälp av odlade äggceller vill svenska forskare nu utarbeta en metod för att kartlägga hur miljögifter påverkar äggceller.
Där ingår de 13 solskyddsfilter som i en dansk studie har visat sig förslöa spermier , då de enligt forskaren Paulina Damdimopoulou ”verkar härma hormonet progesteron. Om de stör progesteroneffekter i kroppen, så skulle kemikalierna också kunna ha effekter i kvinnan. Hormonet är bland annat ytterst viktigt för att det befruktade ägget ska fästa i livmodern.”
Tagg: äggceller fertilitet äggceller fertilitet miljögifter miljögifter solfilter solfilter
Se även Snälla solskydd? Gynekologer mot gifter! BLOGGPOST permalänk Ägg vilse av solfilter?

HUDSÅR AV HÅRFÄRG!

Naturlig hårfärg anmäls!

64 av 83 hårfärger allergiframkallande,
6 misstänkt hormonstörande!

Konsekvenserna av nyfärgat hår kan bli klåda och blåsor och i extremfall våldsam svullnad i ansiktet, så att ögonen knappt kan öppnas!

Vid kontroll visade sig 64 av 83 hårfärger för hemmabruk innehålla färgämnen som är mycket allergiframkallande, däribland PPD* och PTD* som av EUs vetenskapliga kommitté ses som extremt allergiframkallande, enligt Danska Forbrukerradet Taenk Kemi.
Hårfärger som marknadsförs som naturliga, särskilt skonsamma eller växtbaserade kan precis som andra hårfärger på marknaden innehålla problematiska färgämnen som kan orsaka eksem, klåda och blåsor, skriver man och fyra produkter som innehåller PPD** har anmälts till danska Miljøstyrelsen för vilseledande marknadsförening. (naturlig hårfärg vilseledande)
(Naturlig henna nämns som ett alternativ.)
Därtill visade sig 6 hårfärger innehålla misstänkt hormonstörande ämnen.

*) PPD (P-phenylenediamine) och PTD (Toluene-2,5-diamine) är färgämnen som används i både mörka och ljusa nyanser av hårfärg. Även många frisörer drabbas av PPD-  och PTD-allergi, och PPD-allergi kan uppstå även av tatueringar. Allergin är kronisk men kan förbättras om man undviker kontakt med ämnena. Ett test kan påvisa allergi.
**) Naturigin (ekologisk), Tints of Nature (sundare hårfärg, ekologiska ingredienser) Sanotint (”naturliga planteekstrakt” och”mycket säkrare att använda, Herbatint marked
Tagg: allergi allergi naturlig hårfärg naturlig hårfärg PPD PPD PTD PTD
BLOGGPOSTA permalänk Hudsår av hårfärg.

Subscribe to RSS Feed